torstai 29. marraskuuta 2012

Marraskuun aurinko ja kuutamo

Aamu joella oli pilvinen. Kuvasin kosken kuohuja, jäämuotoiluja ja vähän karaakin. Vähän ennen puolta päivää pilvikerros alkoi repeillä ja punertavaa valoa alkoi heijastella veden pinnasta. Kaamospäivän aurinko ei nouse korkealle, joten sen säteet eivät yltäneet jokiuomaan.


Lähdin etsimään aurinkoa vaaran laelle. Lumikengät otin mukaan ja niille olikin käyttöä metsäpolulla jossa lunta oli enemmän. Vaaran päällä lumikenkiä ei tarvittu. Tuuli oli pyyhkinyt vähäiset lumet niin että maassa sitä oli vain muutamia senttejä varvukon peittona.

kohti vaaran huippua

Viimeiset säteet metsän läpi

Illan hämärtyessä kävimme Pyhäjärvellä ja Pyhäjoella kuutamoa kuvaamassa. Pakkanen oli kiristynyt viiteentoista asteeseen, joten talven tuntua alkoi olla.
Pyhäjärvi taustanaan Pyhävaara
Pyhäjoki kuutamolla


Seuraavana aamuna saimme kauppareissun lomassa ihailla auringonnousua Torankijärven takaa.

Ja tältä näytti eilisen iltapäivän kuutamomaisema puolen päivän aikaan kun aurinko ylettyi valaisemaan jokirantaa.keskipäivän aurinko jaksaa juuri kurottaa puunlatvoja värittämään


10 kommenttia:

 1. Olet vaeltamassa selvästikin jossain ja ottanut mykistävän kauniita kuvia. Vähän haikeana niitä katselen. Itse en vain osaa vangita kameralla luontoa semmoisena, kuin sen silmissäni näen.
  Eilinen ja tänään on ollut todella kauniita päiviä, aurinkoa, pakkasta ja yöllä komea kuutamo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on että kuviin saa tallennettua vain kapean aavistuksen siitä mitä luonnossa näkee. Aina jää jotain tärkeää kuvan ulkopuolelle. Mutta kun pitää kameraa mukana niin silloin tällöin onnistuu tavoittamaan jotain erityistä.

   Poista
 2. Kylläpä olivatkin ihania kuvia, tuo yksinäinen lintu ja varsinkin nuo viimeiset kuvat olivat mykistävän kauniita kuten aimarii tuossa jo sanoikin. Mielestäni hänelläkin on erittäin kauniita ja hienoja kuvia. Lumi ja pakkanen maalailevat vähän eritavalla kuin tämä rannikon lössy, tosin nyt on nättiä pakkaskeliä täälläkin. Pyhäjokikin siellä vilahti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi ja pakkanen, mutta ennen kaikkea matalalta valoaan antava aurinko ne kuvan tekevät. On vain yritettävä edes pienen osan tuosta kauneudesta saada vangittua kuviin.

   Poista
 3. Huippu-Sarja...
  Kuvia Suomalaisesta alkutalven luonnosta.
  Usea ei näitä näkymiä koskaan näe 'livenä'.
  Tästä sarjasta voi niitä nähdä ja nauttia näkemästä.
  Hienoa että olet tarjonnut meillekin näitä elämyksiä.
  Terveisin Eko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen olevani onnekas kun sain nähdä Kuusamon maisemat kaamoksen väreissä ja valossa.

   Poista
 4. Todella upeat talvimaisemat <3 :) mukavaa joulun odotusta sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ronja. Joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 5. Oi olet päässyt katsomaan Kuusamon kaamosta.. sen haluaisin minäkin kokea, mutta työssä on aina juuri marras ja joulukuu kaikkein kiireisintä, niin harvoin saa vapaata silloin. Ihanat rauhoittavat kuvat, kiitos niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain olla kaksi viikkoa Kuusamossa. Ensimmäinen viikko oli sateinen ja synkkä mutta toisella viikolla sain ihailla Kuusamon kaamosvaloa, ja mikä parasta kuutamoöitä.

   Poista