sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Hattivattien maassa

Kävin katsomassa miltä  Isäntälammen jääputoukset  näyttävät nyt kun on ollut vasta muutama pakkaspäivä. Jääpuikkoja oli jo alkanut muodostua ja kallioseinämää pitkin lirittävä vesi tietää lisää jääseinämää jos kylmiä säitä riittää jatkossa.

Suurin yllätys löytyi kuitenkin maasta kallioseinämän juuresta. Sinne oli muodostunut jäinen pienoismaailma. Kallion alla kasvavat rahkasammalet, puolukanvarvut ja mustikanvarvut olivat saaneet ympärilleen paksun jääkerroksen. Noin kymmenen neliön alue oli täynnä mitä mielikuvituksellisimpia taideteoksia.

Paikka on hyvin varjossa, joten marraskuisen päivän valo ei oikein tahtonut riittää tuon ihmemaan tallentamiseen kuviksi. Parhaimmillaan nuo jäämuotoilut olisivat jos pienikin määrä valoa pääsisi heijastelemaan niiden läpi. Aurinkoisia pakkaspäiviä odotellessa tässä muutama kuva Hattivattien maasta:
Jääkuorrutettu sammalikko ja puolukanvarvut

Hattivatit

Viinirypäleitä?ps. seuraavan päivän lämmennyt ilma ja sade pilasivat jäämaailman. Kallioseinämän jääpuikot olivat tippuneet jääkuorrutettujen varpujen päälle ja murskanneet muotoilut.

4 kommenttia:

 1. Kauniita, hauskoja, sieltähän löytyy mielikuvituksella vaikkapa minikokoinen jääkettu!
  Hieno postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi se olla kettukin. Minulle tuli mieleen että siinä on maata nuuskiva luppakorvainen mäyräkoira.

   Poista
 2. Miten vesi voi jäätyä noin paksulti kasvin joka puolelle ja pysyä.
  Kauniita lasiveistoksia ovat.

  Hienosti jää lentää ilmassa tuossa yhdessä kuvassa, vai vesiköhän on.
  Kirjoittelin jalustan kokeilusta blogissani, jos haluat lukea.

  VastaaPoista
 3. Mukavia ja kauniisti kuvattuja pienoisjäätaideteoksia, täällä vain sataa ja sataa, eikä ikinä enää ilma kuivaa tai tule talvi ja sitten kun se tulee, niin on liian kylmää:)

  VastaaPoista