maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen aikaan


Pitkäperjantaina oli täydenkuun aika. Illalla seurasimme kuun nousua Pyhäjokivarressa. Matkalla sinne kuu näkyi suurena ja keltaisena Pyhävaaran takaa. Joen rannalla se pilkotti matalalla puiden keskeltä. Haaveilemani kuva kuun valoa virrassa jäi toiseen kertaan toteutettavaksi. Nyt kuvasin virtapaikkaa noin kolmen minuutin valotuksella. Virtaus oli niin säännöllinen että veden kuviot näkyvät kuvassa ihan terävinä vaikka valotusaika oli pitkä.

Pyhäjoki kuutamolla

Valotusaika: kolme minuuttia

Pääsiäisaamuna suuntasimme Riisitunturille. Muutama päivä sitten Riisitunturi oli viettänyt kolmekymmenvuotispäiviä, joten arvelimme sinne olevan hyvin auratut tiet ja tallatut polut ja niin ne olikin. Aamu oli aurinkoinen ja olimme aikaisin liikkeellä, joten saimme kiertää Riisin Rääpäisyn hienossa säässä. Puoliltapäivin kun pilvistyi.  Minulla oli Hokit mukana.  Niillä oli hauska puikkelehtia, väliin polkua, välillä polun viertä. Huipulta otin suunnan kohti Riisitunturin majaa. Hanki kantoi sopivasti, joten mikäpä oli viilettää alas kuruun Ikkunalammen luo.  Alempaa rinteestä majan ja parkkipaikan väliltä löysin leveän ladun, josta päättelin että joku muukin oli käynyt Hokeilla tunturissa. Jäljet mutkittelivat puiden ympärillä siten että metsäsuksilla ei sellaiseen pysty.

tykyt ovat karisseet

Kevättä tunturissa
Hokit tunturissa
Käylän koskella oli keväistä. Viisi joutsenparia ja yksi telkkäpari uiskenteli kosken alla sulapaikassa.  Olivat vain niin kaukana että niiden kuvaamisesta ei tullut oikein mitään. Varsinkin telkät väistävät mahdollisimman kauas kun huomaavat liikettä rannalla. Karat olivat kaikonneet melkein kokonaan. Vain pari karaa näyttäytyi.
 

joutsenet kaukana

pakkanen ja veden virtaus muodostavat hienoja kuvioita jäähän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti