sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Matkalla etelään

Kulunut viikko Kuusamossa oli sateinen, myrskyinen ja pimeä. Lokakuinen harmaa maisema ei paljon väripilkkuja tarjonnut.  Launtaiaamu pelasti tilanteen. Aamulla oli pari pakkasastetta ja idän puolen taivaalla kirkasta. Oli siis heti lähdettävä ulos odottelemaan auringonnousua.
Nissinjärven lahdella oli koko viikon ollut satamäärin joutsenia. Odottelivat varmaan suotuisampia tuulia etelänmatkaa varten.  Hiivin aamun valjetessa rannalle suuren kuusen oksien suojaan niitä katselemaan. Suurin osa joutsenista oli kylläkin takarannalla tai keskellä järveä. Ne ääntelivät kovasti ja aina silloin tällöin pieni parvi nousi ilmaan ja lenteli lahden yllä. Ihan kuin olisivat halunneet hoputtaa muitakin liikkeelle. Lahden pohjukassa olikin jo jääriitettä, joten eiköhän tuo parvi kohta lähde kohti etelää. Muutama joutsen tuli niin lähelle että sain niistä kuvia aamun ensisäteiden valossa.


Aamulenkillä

Yön pakkanen on jäädyttänyt lahdenpohjukan

Etelään


Väripilkku suolla, juolukka


4 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihania kuvia, pidin näistä kaikista. Aamulenkkeilija vaikuttava näky.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Valokki. Ja Kenkä, kiitos kommentista myös. Minä jotenkin onnistuin kadottamaan kommenttisi, en ymmärrä miten.

  VastaaPoista
 3. Onpa mukavaa, että löysin blogiisi Kikin opastuksella.

  Synnyiseutuni kauneutta olet ikuistanut kauniisti.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa Liplatus. Kuusamon, Posion ja Sallan maisemat ovat tulleet tutuiksi mutta kovasti tykkään myös Savon järviluonnosta. Vaikea olisi valita jos pitäisi. Onneksi juuri nyt saan nauttia molemmista vuorotellen.

  VastaaPoista