keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Marraskuun valoaAurinko valaisee hetken Haukiveden rantojen lumisia puita


Lumen alta pilkistää pieni punainen

Yöveden puolella on jo talvisempaa

Alkuviikon sateet tulivat vetenä, räntänä ja lumenakin.  Paikoin on lunta jo useita senttejä mutta meidän pihapiirissä vain ohut kerros.  Niin ohut että pieni oravanmarja pilkistelee vielä esiin.  Aamupäivällä aurinko valaisi hetken lumikuorrutettua maisemaa.  Näin marraskuussa aurinko on kuin harvinainen mutta toivottu vieras. Marraskuu on varmaan hiljaisinta aikaa täällä Pajukannassa.  Veneet on viety pois tai käännetty talviteloilleen, tien kulkijat ovat vähentyneet kun kesämökit ovat tyhjenneet kävijöistä.  Joskus kuuluu väylältä suuren hinaajan dieselmoottorin jyskytys. Jos Haukivesi jäätyy yhtä myöhään kuin viime talvena, eli uudenvuoden aikoihin, niin vielä joulukuunkin elelemme hiljaisuudessa.  Sitten taas vilkastuu kun pilkkijät ja kelkkailijat rientävät jäälle.    

2 kommenttia:

  1. Nyt kun kesämökit ovat tyhjenneet kävijöistä, on aika tulla kuuntelemaan hiljaisuutta. Saaret saattavat näyttää lähes samanlaisilta, mutta ylimmäisessä kuvassa ehkä on Kostonsaari ja toiseksi ylimmässä Kontiosaari ja Tiemassaaren Näätäniemi. Olenko oikeassa?

    VastaaPoista
  2. Pikkuisen idemmäksi menee. Ylemmässä kuvassa näkyy Hevossaari ja toiseksi ylimmässä Kantturasaaren ja Salonpäänniemen välistä pilkottaa Lehtikiukkaan lumiset puut.

    VastaaPoista