lauantai 11. heinäkuuta 2009

Sinisellä Saimaalla

Tiheisen kalliorantoja

Hiekkarantaa Vuorisaaren eteläkärjessä


Kirvessaaren edustaltaTauko Hirvisaaressa

Vuorisaaren vuoria

Lähdin aamukuudelta kajakilla kohti Porosalmea. Aurinko oli jo korkealla ja paistoi suoraan silmiin joten yritin väistellä sitä puikkelehtimalla Huusalon ja Taivalsaaren ja edelleen Näätäsaaren rantoja. Ylitin väylän Hölkinsaaren luona ja suuntasin Paavalinsaaren ja Kortesaaren väliseen salmeen. Rantakukka on nyt kauneimmaillaan. Sen kukinnot hohtavat punaisena tummia kalliorantoja vasten.
Kiersin Paavalinsaaren eteläkärjen ja käännyin seurailmaan Vuorisaaren itärantaa. Myhkyrässä oli kolme venettä yöpymässä. Taisivat juuri heräillä aamu-uinnille. Meloin vielä kilometrin ja kaarsin Hirvisaaren tulipaikalle. Sielläkin heräiltiin. Kajakkikaksikolla retkeilevä saksalaispariskunta siellä keitteli aamukahvia. Minäkin evästelin ja lähdin sitten melomaan kohti Kirvessaarta jonka molemmilla rantautumispaikoilla oli veneilijöitä ja melojia. Jatkoin Vuorisaaren kiertoa. Vuorisaarensalmen Tiheisensaaren puoleiset kalliot ovat todella vaikuttavia. Tiheisen länsiranta on myös kaunis pienine kalliosaarineen. Ylitin taas väylän Hietavirralla ja suuntasin kohti Porosalmea.
Sää oli paras mahdollinen, aurinkoa ja pientä tuulenvirettä myötäisenä. Porosalmella odotti hakija ja ruoka Piikatytössä. Matkaa kertyi tälle reissulle noin 32 kilometriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti