keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Aamukävely rantapolulla

Aamusumuja esiintyy suhteellisen harvoin Kuopion seudulla. Kaupungin sijanti suurten vesistöjen ympäröimänä vaikuttaa siten, että syksyisin veden ja ilman lämpötiloissa ei ole niin suuria eroja kuin pienempien vesien rannoilla. Noin viikko sitten heräsin eräänä aamuna, niin ikkunasta näkyi lahdella sumua. Koppasin kameran mukaan ja kohta olin rantapolulla lahden toisella puolen vastapäätä nousevaa aurinkoa.  Sumua ei ollut kuin hieman lahden pohjukoissa ja saarien kupeella. Auringon valo oli jo vähän liiankin kirkas. 
Keikuin rantakivillä ja yritin etsiä hyviä kuvausnäkymiä vastavaloon. Rantakivikkoa onkin nyt paljastunut paljon. Kevään huippulukemista vedenpinta on laskenut yli 80 senttiä. Se on jonkin verran ajankohdan keskiarvon alapuolella. Sateet olisivat toivottuja. 
Sumu hälveni nopeasti. Aamun värikäs näytelmä kesti vain noin viisitoista minuuttia. Iltataivaan väritkin ovat olleet näyttäviä. Kun aamun valo oli kullankeltaista, niin iltataivas hehkui punaista ja oranssia. Tässä sama saari kuin auringonnousun kuvissa, mutta vastapäiseltä rannalta edellisenä iltana kuvattuna. 7 kommenttia:

 1. Moikka! Julkaisin blogiini lyhyen tekstin "Mieti jos pankkitili täyttyisi yhtä nopeasti kuin pyykkikori" ja haastan sinut käymään vastaamassa tekstin alla olevaan kysymykseen, koska oon utelias! 😍

  Mukavaa Syyskuun jatkoa!🧡

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavia kuvia! Voin vain yrittää kuvitella, miten mahtava elämys tuo onkaan ollut paikan päällä 💖.

  Kiitos taas näistä elämyksistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia aamuja ei ole kovin usein, kun sumu ja valo ovat täydellisiä.

   Poista
 3. Aamu on kaunis, virkistävää jatkaa päivään. Upeaa luontokuvausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piristää kummasti syyssateiden ja pimeän välissä tuollainen valo.

   Poista
 4. Tuo auringon valo voittaa sumun kauniisti ja melko nopeasti. On kyllä luonto pannut parastaan ja sinä kuvatessasi!

  Aamusumujen pituudessa voitamme. Onhan meillä täällä Näsijärvi, Pyhäjärvi ja ihan minun lähelläni vielä Vesijärvi, Pitkäjärvi ja Kaukajärvi, jossa aamu-uinnit. Sumu kesti tänäänkin useita tunteja. Laiturin pää juuri näkyi kun hipsin uimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen havainnut, että tänä syksynä Etelä-Suomessa on ollut paljon enemmän sumuaamuja. Mistä johtunee.

   Poista