keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Karojen kanssa koskella

Odottelen rannalla aamuaurinkoa. On huhtikuun ensimmäinen viikko ja olen jättämässä jäähyväisiä Koillismaan talvelle. Mutta vielä pakkanen nipistää poskea ja lunta on niin paljon, että olen hiihdellyt lumikenkäsuksillani tänne kosken alajuoksulle. Pari vuotta sitten, samoihin aikoihin, paikalla oli muuttojoutsenia. Nyt ei näy yhtään joutsenta, vain koskikarojen laulu kuuluu virran solinan yli. 




Pieni auringonpilari nousee taivaalle nousevan auringon kajo värittää tummien pilvien reunoja.








Zoomailu valotuksen aikana tuo liikevaikutelman. Auringonnousu nopeutettuna.












Virittelen tulet ja istun näköalapaikalle kodan tulisijan taakse. Koskikarojen konsertti kuuluu tänne saakka.


Onko mahdollista, että keväällä koskikaran laulu on moniäänisempi. Siinä kuuluu monenlaista ääntä: viserrystä, vihellystä, sirkutusta. Talvella en ole kuullut karan laulavan noin monta sävelkulkua. 


Lumipenkan takaa pääsen kurkistamaan ihan rannan tuntumassa kivellä istuvaa karaa. Se kyllä huomaa minut, mutta ei näytä välittävän.






Koskikarojen konsertti on sopiva lopetus talvelle. Koillismaan talvi vielä jatkuu, mutta minun on aika lähteä kevättä vastaan eteläisempään Suomeen.

24 kommenttia:

  1. Voi ihanuus noita sinun kuvia❤ Ovat kyllä aina niin upeita että silmä lepää! Kuvakirja tai kalenteri noista pitäisi teettää:) Leppoisaa pääsiäisviikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ihan mukava lopetus oli pohjoisen talvelle ja kuvat siitä muistona.

      Poista
  2. Jälleen niin upeita kuvia taivaan väreistä että koskikarasta!♥
    Hyvää pääsisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Koko talven olen nähnyt koskikaroja koskella käydessäni mutta nyt vasta keskityin niitä kuvaamaan.

      Poista
  3. Auringon värit ovat komeat. Koskikara on vekkuli, se ei taida kovin helposti säikähtää kuvaajaa.

    Meillä oli viime viikolla tuossa kirkolle mennessä pelloilla joutsenia ja hanhia valtavasti. Tie on niin kapea, että ei voinut pysähtyä kuvaamaan. Katselin vain auton ikkunasta ja totesin, että tervetuloa tänne Pohjolaan! Nyt on ollut joka päivä lisää joutsenia. Syövät pellolla kun se on jo sula lumesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä ne muuttolinnut jatkavat pesimäpaikoilleen. Tankkaavat välillä evästä.

      Poista
  4. Ihanat kuvat, niin koskikaroista kuin maisemista. On ollut upea kuvaustalvi sinulla.

    Hyvää pääsiäisena aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi on hienoa aikaa mutta nyt on suunta kohti kesää ja kesän harrastuksia ja kuvauskohteita.

      Poista
  5. Hei seita! Suomenkieli on niin omituinen taivutuksineen: kun näin tuon otsakkeen en yhtään tajunnut mistä on kyse. Koskikara on yksi lemppareistani ja sinä olit päässyt tosi lähelle niitä.
    t.Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin vähän otsikkoa sorvatessa, että onkohan se ymmärrettävä ;)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. On se hienoa, että meillä on vuodenajat. Maisemat vaihtuvat ja aina on mitä odottaa.

      Poista
  7. Nyt on kuvissa värit muuttuneet;-) Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättalven värit ovat tosiaan erilaiset kuin talven pehmeät pastellisävyt.

      Poista
  8. Minulta ovat jo kauan sitten loppuneet kehumiseen liittyvät sanat. Tulee vain toistoa: upeita, mahtavia, kauniita, loistavia, ihania. Pitänee siirtyä käyttämään nuoremman sukupolven sanontoja: sikamakeita, helvetin komeita ym. ym. Ja käyttävät ne vieläkin rumempia ylistyssanoja. Mutta kaiken kaikkiaan, hienoja ovat taas jälleen kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Nykyisin laatusanat ovat tosiaan aika kummallisia. Mieletön on yksi niistä sanoista, jonka runsasta käyttöä en voi ymmärtää.

      Poista
  9. Oletko laskenut hiilijalanjäljen, joka tulee matkustellessa kuvaamassa? Kuvauskohteista saa käsityksen, että asut jossain Kuopiossa. Jatkuvasti kuvia myös Kuusamon seudulta. Matkustaminen, käytti mitä kulkuneuvoa tahansa, lisää ilmastomuutoksen vaikutuksia. Mahdolliset päästökompensointi maksut ovat pelleilyä, koska ne voisi maksaa ja jättää silti matkustamatta. Tämä olisi luonnon kannalta parempi vaihtoehto. Ihmisten on aivan lähitulevaisuudessa lopetettava matkustelu ja pysyttävä asuinpaikallaan, jos ilmastomuutosta yhtään aiotaan hillitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avaamatta enenpää yksityisasioitani, sanon vain, että tässä elämäntilanteessani minulla on kaksi kotia, joista toinen on Kuusamossa.
      Olen viimeksi lentänyt viisi vuotta sitten, enkä koskaan ole lentänyt Eurooppaa kauemmaksi. Yli neljäkymmenvuotisen työurani aikana kävelin tai pyöräilin töihin viimeisimpiä vuosia lukuun ottamatta. Kuten työiästäni voi päätellä, en ole enää täällä kovin pitkään ilmastoa pilaamassa. Siksi aioin elää, nähdä ja kokea niin kauan kun omin jaloin jaksan kulkea, tuntematta syyllisyyttä.

      Poista
  10. Yhä ja aina vaan auringonnousun upeat värit sykähdyttävät.
    Joku päivä lähden itsekin joelle etsimään, josko koskipaikoissa näkisi karoja. Juuri nyt hanki ei kestä kunnolla suksenkaan kanssa. Lunta kyllä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauan ei enää tarvitse odottaa kun sielläkin suunnalla lumet haihtuvat.

      Poista