torstai 20. elokuuta 2015

Paluu Silmälle

Unohdettu, ränsistynyt pitkospuupolku johdattaa tutulle suolle. Tällä suolla olen odotellut monena aamuna auringon ilmestyvän esiin suota verhoilevan sumukerroksen läpi. On kulunut viisi vuotta siitä kun olen viimeksi käynyt täällä.

Kun ajelin tänne suon reunalle oli täysin kirkasta. Kylmän yön jälkeen ilman lämpötila on vain kahdeksan astetta. Jo kaukaa saattoi nähdä suon sijainnin, koska sumupatja on levittynyt suon ylle.


Pieni auringonpilari osoittaa paikan josta aurinko tulee nousemaan.Polun varren on vaiverokasvusto on alkanut kukkia uudelleen. Vaivero kukkii yleensä toukokuun alkupuolella.


Silmä on pikkuinen lampi keskellä suota, halkaisijaltaan noin kolmekymmentä metriä. Muutama käkkyrämänty reunustaa lammen rantoja. Suon puut eivät juuri kasva, joten lammen maisema ei ole muuttunut vuosien aikana.Laajakulmaobjektiivilla saan koko lammen kuvaan ja keskellä suota olevat pienet kukkulat.


Jatkan matkaa isomman lammen rannalle.

Auringon säteet ovat päässeet sumun läpi ja valaisevat käkkyräpuita lämpimällä valolla.
Sumukaari on muodostunut läntiselle taivaalle.


Kaste on paljastanut suon sadat seittirakennelmat.
Pyydys ei ole aina kovin taidokkaasti rakennettu.

Seitsemän aikaan aamulla sumu on pakkautunut lammen varjoisalle rannalle. Ilma lämpenee nopeasti ja pian sumu on poissa.10 kommenttia:

 1. Jälleen niiin upeita kuvia ♥

  VastaaPoista
 2. Ihanan sumuisia kuvia! Hämisverkot pisaroineen, mahtavaa! Olisinko jonku noista nähnyt mahdollisesti fb:ssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos seuraat Tulilla-ryhmän uutisia, niin olet nähnyt fb:ssä. Muuten seittikuva on ollut vain yksityisellä fb-sivullani.

   Poista
 3. Kauniita, taianomaisia kuvia!!

  VastaaPoista
 4. Oi mikä mystinen tunnelma. Suo on aina, saati sitten aamun sumussa.
  Kuvasi ovat ihania jälleen.

  VastaaPoista
 5. Kyllä sumussa saa omanlaisiaan hienoja kuvia. Ja sinulla on sitä silmää hyville kuvakulmille.

  VastaaPoista
 6. Tunnelmallista! Sumussa vain on joku oma viehätyksensä. Ja sumukuvista yleensä aistii rauhan ja seesteisen aamu hetken.. Niin näistäkin. Täälläkin on tuollainen suo, missä on kaksi lampea, isompi ja pienempi, se tuli mieleen näitä kuvia kun katselin.

  VastaaPoista
 7. Upeita hetkiä. Eihän tuolla ehdi muuta kuin napsia kuvia .. hih.

  VastaaPoista