perjantai 15. marraskuuta 2013

Komulanköngäs

Matkalla pohjoiseen teimme poikkeaman viitostieltä Hyrynsalmella. Hyrynsalmen ja Puolangan välillä, vain muutama kilometri Ukko-Hallan laskettelukeskuksesta on Komulanköngäs. Parkkipaikalta könkäälle on alle parinsadan metrin kävelymatka. Syväjoki putoaa kalliouomissa kahtena könkäänä alla olevaan pieneen lampeen.

Pilvinen marraskuun päivä alkoi jo hämärtyä kun ehdimme könkäälle.


Eteläisempi putous ylhäältä.KaksosetPutouksen alla.

Mylly vuodelta 1888.

Marraskuun harmauden piristykseksi: Sain Saraheinän blogista haasteen "Kuusi kuvaa kesästä".  Kiitos, kesäkuvia tarvitaankin juuri nyt.  Täältä ne löytyvät.

7 kommenttia:

 1. Ompas upeat putoukset, ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan upeat putoukset ja veden liike kaunista ♥
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Kaunista :) ja hiukan talvistakin...mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Kauniisti kuvattu virtaava vesi!

  VastaaPoista
 5. Voi miten Suomen luonto onkaan kaunis. Ja sinä välität sen meille upeasti. Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Kiitän kommenteistanne. Täytyy mainita, että oli vähän tukalat paikat kun olin kuvaamassa putouksen alla. Olin irrottanut jalustan kamerasta, koska sain kivestä paremman tuen kameralle putousta kuvatessa. Kun olin lähdössä pois, niin tönäisin vahingossa jalustaa ja se putosi veteen. Siitä jäi noin kymmenen senttiä jalkaa näkyviin veden pinnan yläpuolelle. Juuri ja juuri yletin kurkottamaan kiinni jalasta ja jalustan kuiville. Se oli jo toinen "vesivahinko" samalla viikolla. Alkuviikosta uitin pokkarin Neulalampeen. Mitähän vielä....

  VastaaPoista