keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Pihavieraita ja lisää kuohuja

Jänikset ovat tänäkin keväänä ilmestyneet pihapiiriin. Vaikka mökin pihalla ei ole nurmikkoa vaan kunttaa, niin sen verran ruohoa jostain sammalien välistä löytyy että puput niistä kiinnostuvat. Lienee seudun paras ruohopaikka tähän aikaan vuodesta. Joillakin jäniksillä on värinvaihto jo pitkällä, mutta yksi lähes valkoinenkin on pihalla käynyt. Se erottuu kuin huutomerkki ruskeanvihreässä maisemassa.

Viime päivät ovat olleet aurinkoisia, mutta koillisesta puhaltava tuuli on pitänyt ilman aika viileänä. Käytiin yhtenä iltayönä tunturissa auringonlaskua katsomassa, mutta se jäi näkemättä, kun taivaanrannalla olikin paksu pilvikerros. Sentään vähän pilvenraosta valoa vilahteli.

Jatkettiin kevätkuohuvien koskien katsastusta retkellä Myllykoskelle. Jokivarren koivut olivat vielä hiirenkorvalla, aurinkoisemmilla paikoilla niissä oli enemmän viherrystä.
puron suiston hiekkaa

sininen ja valkoinen


Tällä kertaa en kuvannutkaan Myllykoskea riippusillalta, vaan sillan alta, rantakivikossa istuen.


myllyn kattoa

värikästä veden välkettä myllyn ikkunassa


Käytiin vielä kurkistamassa Aallokkokosken alkupään kuohuja. Hurjaa vauhtia vesi viilettää ja varmasti saavat vauhtia koskenlaskijatkin tuossa rännissä.

11 kommenttia:

 1. Jälleen hienoja kuvia, niin suloisesta pupusta kuin mahtavista kosken kuohuistakin.
  Veden välke myllyn ikkunassa, tykkään.

  VastaaPoista
 2. Hyviä kuvia suloisista jäniksistä ja myös kosken kuohuista.

  VastaaPoista
 3. Hymyilyttävän ihania pupukuvia :)
  Viime syksynä mentiin kumilautalla Myllykoskesta. Sa oli hauskaa :) Sinä onnellinen pääset usein nuihin hienoihin maisemiin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on mahtava koski ja sen kuohut! Olet saanut hienot kuvat pupujussistakin! Ja nuo tunturissa otetut kuvat - mahottoman kauniit!

  VastaaPoista
 5. Mukavia nuo pintojen kuvat, puronsuiston hiekassa hienot kuviot ja katto houkuttaa koskettamaan itseään.

  VastaaPoista
 6. Kiva kuvakulma Myllykoskeen. Ei varmaankaan joka kameraan rantakivillä kuvata.

  VastaaPoista
 7. Luin lehdestä että muutama päivä sitten ovat kevään ensimmäiset koskilautat kulkeneet Kitkajoella. Toiveena olisi tänä kesänä tehdä tuo koskenlaskuretki. Vilia, reitti sillan alle oli loppujen lopuksi aika helppo.

  VastaaPoista
 8. Hellyyttäviä kuvia pupusta. Varsinkin eka ja kolmas.
  Ja huikaisevat kuvat taas luonnosta. Olet ylivertainen luontokuvaaja.
  Mä olen joskus nuoruudessa kävellyt tuota riippusiltaa pitkin, mutta enhän siitä enää mitään muista (kuva äidistäni sillalla on muistinvirike).

  VastaaPoista
 9. Puput ovat hellyttäviä. Ne ovat ihmeen luottavaisia, koska aterioinnin jälkeen alkavat kaikessa rauhassa puhdistaa itseään ja sen jälkeen asettuvat mukavaan asentoon paikalleen istumaan.

  VastaaPoista
 10. Suloisia jäniksiä vaihtuvineen turkkeineen. Kosken kuohut ovat vangitsevaa katsottavaa, niitä voisi tuijottaa vaikka ikuisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti tuota valkoisa jänistä on hauska seurata. Muutamassa päivässä se on saanut lisää ruskeita pilkkuja turkkiinsa.

   Poista