tiistai 4. joulukuuta 2012

Törröttäjiä ja heijastuksia

Siirtyminen Kuusamosta viisisataa kilometriä etelämmäs ei muuttanut lämpötilaa eikä lumenmäärääkään. Pakkasmittari on näyttänyt täällä Rantasalmellakin kahdenkymmenen asteen lukemia ja maata peittää muutaman sentin lumikerros. Pilvikerros on aika runsas, joten vielä kylmempää olisi jos taivas olisi ihan kirkas.

Kävin auringonnousun aikaan kierroksella lähiympäristössä, metsässä ja virralla, etsimässä talventörröttäjiä. Alkutalvesta koiranputkien ja muiden kookkaiden kasvien kukinnot ovat vielä pysytyssä. Myöhemmin talvella ne peittyvät lumen alle tai katkeavat tuulessa ja tuiskussa. Parhaimmillaan törröttäjät ovat silloin kun niiden kukinnoissa on lunta tai kuuraa koristeena. Taustan valoksi yritän metsästää nousevan auringon hennon punerruksen.
Pilvien takaa heijasteleva punerrus värjää virran veden pinnan punaisella ja sinisellä.

Ehdin kotiin vähän ennen kuin aurinko päättää lyhyen kiertonsa. Viimeiset säteet piirtävät grillimajan ikkunoiden jääkukkiin kullanhohtoa.

5 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita ja hienosävyisiä kuvia.

  VastaaPoista
 2. Niin kauniita ja herkkiä. Auringon valo on lempeää.

  VastaaPoista
 3. Kuihtuneetkin voivat olla tosi kauniita. Hellivä herkkä valo luo rauhallisuuden tunnelman.
  Upeaa abstraktia taidetta ovat vedenpinta kuvat.

  Kuvasitko jalustalta kuurankukkaset, terävää piirtoa..

  VastaaPoista
 4. Niin kaunista kuvia ja nuo jääkukat on hienot:)

  VastaaPoista
 5. Paljon kiitoksia kommenteistanne. Liplatus, jalustaa tarvittiin. Minulla oli lähilinssi objektiivin nokalla ,himmennyksestä huolimatta terävyysalue oli kapea.

  VastaaPoista