sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kuun ja auringon valoaKuu heijastuu virtaan

Hentoa kajastusta sumun läpi

Luoto Kaarnetsaaren kupeessa


Aurinkokin löytyi


Huomasin kuun läntisellä taivaalla kun laittelin aamukahvia. Viime päivät on ollut pilvistä ja sateista joten täysikuu jäi piiloon. Tosin viikolla se pikkuisen näyttäytyi pilvien lomasta kun olin ajamassa töihin.
Lähdinpä siis aamukahvit juotuani kameran ja jalustan kanssa kuutamoa kuvaamaan. Kuu oli jo jonkin verran ohentunut oikeasta reunastaan mutta valoa riitti kuitenkin valaisemaan lumista maisemaa.
Kuten olin kuun sijainnista arvellutkin sen valo heijasteli Sikkoinleuan virtaan. Ehdin ottaa muutamia kuvia ennen kuin se taas livahti pilvien taakse.

Kotiin päin kävellessä aamu alkoi valjeta. Itäinen taivas oli kirkas ja Yöveden ylle oli levittäytynyt sumua. Pakkasin potkukelkan autoon ja ajelin Porosalmelle.  Parkunselällä oli myös sumua. Aamuaurinko heijasteli sumupilven läpi. Väliin näytti että pilvet peittävät taivaan kokonaan, mutta sitten taas kirkastui.  Eilisen aikaan oli taas satanut muutaman sentin lunta. Eilen kunnostettu luistelurata ei siis ollut ehtinyt jäätyä kovin hyvin kun lunta oli jään päällä eristeenä. Paikoin radalla oli vettä joka tietenkin tarttui potkukelkan jalaksiin joten meno oli aika nihkeätä.  Mutta se ei haitannut kun kuitenkin pysähtelin vähän väliä ihailemaan sumun liikkeitä ja valojen vaihtumista kun aurinko yritti esiin sumun seasta.  Olipa kerrassaan hieno aamu ja päiväkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti