tiistai 15. joulukuuta 2009

Pimeän kuvia

Kuutamoilta 2.12.


Valoa pimeään

Vielä virtaa

Ruokapaikalla

Vähän valoa

Aurinko nousee Yöveden takaa

Huurrelupiini

Jääkukkia ja aavistus aurinkoa

Valomaalattu jääputous

Joulukuun alussa oli taas täyden kuun aika.  Muutamana iltana oli niin selkeää että kuuta pääsi ihailemaan itäisellä taivaalla.  Luntakin tuli pari senttiä joka sekin hieman lisää valoisuutta.

Ylläolevista yhdeksästä kuvasta seitsemän on otettu tänään.  Kun lähtee kotoa pimeällä ja palaa pimeällä jää se vähäinen valo näkemättä mikä joskus lyhyenä talvipäivänä saattaa pilkistää. Sattuneesta syystä olin tänään kotona joten oli tilaisuus etsiä kuvauskohteita valoisana aikana.

Sikkonleuan virran rannalta löysin matalasta rantavedestä suuren kasan järvisimpukan kuoria.  Joku on herkutellut pitkään samalla paikalla.
Aurinkokin näyttäytyi pienen hetken ennen kuin pilvet sen peittivät.  Sen verran se ehti näkyä että sain muutamaan kuvaan aurinkotaustan.
Illan hämärtyessä kävimme kuvaamassa jääputousta.  Pohjoisen puolen kalliolla oleva putous on talviaikaan aina varjossa joten kokeilin valomaalausta saadakseni kuvaan eloa.   Eihän se luonnonvalon veroinen ole mutta taskulampun valolla saa hieman väriä kontrastittomaan kuvaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti