perjantai 1. toukokuuta 2009

Vapun kuvia
Vappupäivä oli kaunis ja lämmin. Vaikka lumet ovat jo aukeilta lähes kokonaan sulaneet, on järvi vielä jäässä. Tosin ei kestä enää kulkea. Lähisaaren vakioasukas oli ottanut eilen hydrokopterin käyttöön. Sillä on kätevä kulkea huonolla jäällä.

Vapun kuvat ovat siis kovin erilaisia. Toisaalta jäätä ja toisaalta kukkia. Näsiän kukinta on parhaimmillaan. Ja viime syksynä Pajamäen pihasta siirretty sinivuokkotupsu kukkii kauniisti.

2 kommenttia:

  1. Minulla on ollut haaveena viettää kaksi kesää ja niiden väliin jäävä syys-talvi-kevät-kausi eli yhteensä 15 kuukautta yhtäjaksoisesti Tiemassaarella. Saapas nähdä toteutuuko se, mutta olenpa saanut ainakin Seita-blogin kautta sen jo lähes kokea.

    Vaikka kevät on Rantasalmella noin kolme viikkoa jäljessä verrattuna esimerkiksi Turkuun, lämmittää sinivuokko molemmissa paikoissa samaan aikaan:)

    Hydrokopteri on näinä viikkoina tuiki tarpeellinen saariston vakioasukkaille. Kävin viikko sitten Huuthniemellä ja kyllä sen selvästi kuuli kun hydrokopteri lähti Huuthlahdesta kohti Kostonsaarta.

    VastaaPoista
  2. Onhan se vuodenkierto varmaan erilainen täällä Tiemassaarella kuin siellä Turuus. Ainakin viime talvi oli ihan oikea kunnon lumi- ja jääkeleineen. Mutta vesilläolon ystävänä nautin eniten ajasta jolloin vedet ovat vapaina ja pääsen kiertelemään Haukiveden saaria.

    VastaaPoista