sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Pakkasyön jälkeen

Viime yönä oli Pajukannassakin pakkasta kahdeksan astetta. Sunnuntaipäivän teema on siis jää.  Yöveden rannan korret ovat saaneet jääkauluksen, kielon marjat ja sammaleet jääkyyneleet ja pihamajan ikkunat jääkukat.





Ufo









Kelta-apila jäätyneenä

Valvatti sinnittelee

Värisevä metsä

lauantai 19. marraskuuta 2011

Kukkia marraskuulla

Pyörähdys kameran kanssa pihassa ja tienpientareella tuotti aika ison kukkavalikoiman. Vaikka lämpömittari juorusi pakkasta olleen Voinsalmella enimmillään 4,5 astetta, niin siitä huolimatta esimerkiksi puna-ailakki on varsin hyvinvoivan näköinen. Pari komeaa kelta-apilan kukintoakin löysin. Kaunokkia kuvatessa satoi vaakasuoraan räntää, joten ei ihme jos kukka on vähän tärähtäneen näköinen.

ketoneilikka

koiranputki

harakankello

ruusuruoho





kaunokki

siankärsämö

kelta-apila


puna-ailakki

puna-apila

kukkinut kelta-apila

tiistai 15. marraskuuta 2011

Lumikuvia Kuusamosta

Marraskuun puolivälin pohjoisvirtaus toi sitten ohuen lumipeitteen Kuusamoon viime yönä. Eipä sitä lunta paljon ole, mutta sen verran että se kevyesti verhoilee suon sammaleet ja heinät. Ja kirkastaa marraskuisen päivän ja hämäränhetkenkin.

Onkerlampi

Takarannalla vilisti kettu 



Karhunsammalen kukinnot pilkottavat vielä

Kevyt lumiverhoilu

jäähelmi Pyhäjoella

ja toinen samassa paikassa

kuukkeli ruokaili Pyhäjoen rannalla





torstai 10. marraskuuta 2011

Marraskuun kuu

Marraskuun kuu nousee taivaalle jo iltapäivällä. Se on loistanut suurena pallona itäisellä taivaalla kun ajelen töistä kotiin päin.  Tänä aamuna bongasin kuun Pieksänjärven yllä. Järven yllä loistava kuu aamutaivaan sinipunassa näytti niin hienolta että sitä piti yrittää kuvata vaikka mukana oli vain pokkarikamera. Kuu näyttää kuvissa aika vaatimattomalta. Maiseman värit sen sijaan toistuvat kuvissa oikean värisenä.

Kuu Pieksänjärven yllä

Kamera heilahti ;)

Kamera tuettuna laiturin kaiteeseen

Mystiikkaa virralla



lauantai 5. marraskuuta 2011

Parempi pyy pivossa... ei kun pihassa

Aamulla katselin ikkunasta harmaata marraskuun maisemaa. Kaivonkannen luona liikahti lehtikasa. Sitten silmä tarkensi ruskeanharmaankirjavan linnun joka käveli kanamaisin askelin pihanurmikolle. Nurmikolla oli toinenkin lintu. Hiippailin hakemaan kameraa. En uskaltanut avata ovea pihalle, vaan otin ikkunan läpi muutaman kuvan tunnistusta varten. Toinen tuli kurkkimaan ihan terassin vierelle, mutta vilahti niin nopeasti pois etten ehtinyt saada kuvaa. Muutenkin ne liikkuivat koko ajan niin että kuvat ei ole ihan teräviä. Sitten ne lensivät lähimetsään. Lintukirjasta tunnistimme aamuiset vieraat; herra ja rouva pyy.

rohkeasti pihanurmikolla

rouva pyy maastoutuu