sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Talven viimeinen pakkasaamu?


Lauantaiaamuna 28.3. oli kunnon pakkanen. Mittari näytti auringonnousun aikaan -17 astetta. Kylmää on ollut koko viikon joten sää on kovasti talvinen. Talventörröttäjätkin ovat koristautuneet huurrekuorrutuksella.

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Jääkelit jatkuvat

Yöpakkanen on jäädyttänyt kuplia jään sisään




Tänä viikonloppuna oli todella kaunis talvinen sää. Aurinko joka monena viikkonloppuna on pysytellyt piilossa valaisi nyt molempina päivinä. Ja mikäpä onkaan parempaa kun ajella potkukelkalla jääväylää Linnansaareen lettukahville ja makkaranpaistoon. Ja matkan puolivälissä Pikku-Lapissa istua auringon lämmittämällä rantakivellä evästauolla.

lauantai 7. maaliskuuta 2009

Oikea talvi

Yksityiskohta Porosalmen rannan kallioseinämästä


Linnansaaren lettutarjoilu


Upeaa jääbaanaa upeassa maisemassa


Pitkästä aikaa on ollut oikea talvi. Vaikka aurinko on ainakin viikonloppuisin pysytellyt piilossa on muuten on mukavan talvista keliä. Pakkasta 5-10 astetta eikä pahoja lumisateita. Niinpä joka viikonloppu olemme potkukelkkailleet. Viikko sitten kävimme Porosalmelta Linnansaaressa lettukahveilla. Tänään oli aika tuulista joten pysyttelimme Porosalmen suojissa potkuttelemalla ensin Hietalahteen ja sitten Pieneen Lappiin makkaraa paistamaan.

Iltapäivällä kävin luisteluhiihtämässä kotirannasta lähtevillä jääteillä. Kunnon talvi on mahdollistanut puusavotat saarissa joten jääteiden verkosto on aika laaja.