sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Valkolehdokki ja maariankämmekkä






Kesäkuun lopulla kukkii kaksi eksoottista kasvia, valkolehdokki ja maariankämmekkä. Valkolehdokin tuoksun tuntee kesäiltana jo kaukaa. Maariankämmekän kukka on upeasti kuvioitu.

Aikaisempina kesinä olen löytänyt valkolehokkeja Sorsaveden saarista ja maariankämmeköitä Pieksämäen Tahinsuolta. Tänä kesänä lähdin etsimään valkolehdokkia Kuokansalosta. Rantauduin saaren etelärannalle. Kovin monta askelta ei tarvinnut astua kun löysin ensimmäisen valkolehdokin. Yllätyksekseni myös maariankämmeköitä löytyi lähistöltä. Ne näyttävät viihtyvän monenlaisessa maastossa.

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Suomi meloi







Osallistuin 20. kerran Suomi Meloo-tapahtumaan. Kahdeksan päivän aikana matka kulki Iisalmesta Kotkaan. Minulle kertyi melontaosuuksia kahdeksan ja matkaa yhteensä 167 km.
Vastoin kaikkia ennusteita sää oli loppujen lopuksi hieno. Alku oli koleaa mutta pian auringon myötä sää lämpeni eikä ollut pahoja tuuliakaan. Melomani kaksi yöosuutta olivat myös upeita. Valoa riitti läpi yön. Ensimmäisenä yönä saimme myös ihailla auringon nousua sumun läpi.